BEHANDLINGAR

Djiva ayurvedakliniken

Behandlingar inom Ayurveda

 

Inom Ayurveda utgår man främst från individen och var den befinner sig. Råden anpassas efter individuella behov där du befinner dig i livet för studen. Behandlingarna utgörs sedan av olika former av renande och utrensande metoder samt behandlingar som ger näring till kroppen både fysiskt och mentalt. De renande metoderna är i princip samma sak som detox, som är en populär metod som ursprungligen kommer från just Ayurveda. Det är viktigt att tänka på att detox, som är mycket hälsosamt, också kan vara nedbrytande med fel metoder, varför den måste efterföljas med närande behandlingar som bygger upp och när kroppen. Tex är det inte lämpligt att under lång tid enbart äta råkost, särskilt för vatapersoner, eftersom långvarig råkostdiet försämrar deras dosha.

 

En del behandlingar kan du göra hemma och införa som en daglig rutin i vardagen. Dessa kommer att stärka dig och göra att din läkning går snabbare, men ibland är de en nödvändighet för att läkning ska ske överhuvudtaget. Din ayurvediska rådgivare hjälper dig att komma igång med din egen individuellt anpassade behandlingsprotokoll. Följande behandlingar och råd ingår inom Ayurvedisk behandling: livsstilsråd, kostråd, örtmedicin och oljor, olika slags massagebehandlingar, marma behandling (liknar zonterapi och akupressur), yoga, meditation och panchakarma – en viktig del av behandlingen inom Ayurveda.

 

Boka Ayurvedisk konsultation!

Hos oss har du möjlighet att boka en Ayurvedisk konsultation för att utreda din dosha och få hjälp med vilka övningar och behandlingar som kan hjälpa dig i din läkning.

Vi rekomenderar att börja med att boka en konsultation hos vår Ayurvediska terapeut så att du får reda på din doscha och också får tips på vilka maträtter och övningar som passar dig att göra hemma.

Därefter kan du gå vidare och ta specialanpassade behandlingar för att stötta din läkning ytterligare.

 

 

Abhjanga

Abhjanga är en massagebehandling med stora mängder av olika oljor. Den är föryngrande för hela kroppen, särskilt hud och bromsar åldrandet, minskar trötthet, ger näring till alla kroppens vävnader.

Abhjanga hjälper även att slappna av och förbättrar sömnkvalitet.

 

Chakra Chikitsa

Chakra Chikitsa är en behandling som balanserar våra chakran. Chakran är en särskilt komplicerad struktur som finns djupt i människans medvetande (alltså ej i den fysiska kroppen) och styr pranas eller energiflödet.

Behandlingen baseras på Nada Yoga system som säger att Universum är ett gigantiskt vibrationsfält och människan är en del av det. Individens vibrationer måste vara i harmoni med andra Universums vibrationer för att vara frisk och framgångsrik i alla livets områden.

Under behandlingen tonar man upp individens vibrationer som struktureras i Universum genom chamkror med hjälp av gonggongars ljud.

Padabhjanga

Padabhjanga är en särskild fotmassage. Den hjälper att slappna av för både kroppen och medvetandet.

Genom att stimulera marmapunkter, som finns på fötterna, stimuleras och normaliseras andra organ och system i hela kroppen. Marmapunkter är aktiva zoner på kroppen som är relaterade till distala organ i kroppen på energetisk nivå.

 

Örtterapi

Vi handahåller Ayurvediska örter av mycket hög kvalitet där man noga kontrollerat att de inte innehåller skadliga ämnen som tex. tungmetaller, vilket kan vara ett bekymmer med vissa produkter.

Vi har också valt att huvudsakligen arbeta med örter i pulverform, eftersom dessa hinner ge effekt redan i munhålan. Dels fungerar örtens lukt och smak medicinskt och dels har vi slemhinnor i munhålan som absorberar örterna och ger snabbare effekt.

Många av örterna har en obehaglig smak och lukt, men man ska inte avskräckas av detta, då det är just denna effekt som påverkar kroppen på att djupt plan och ger avsedd läkning.

 

Övriga behandlingar

Vi håller på att utveckla verksamheten och kommer så småningom även erbjuda följande behandlingar:

karna purana, kansa vataki, mukh rasjana, nadi svedana, ratna chikitsa, samvehana och shirodhara

Copyright 2012 © All Rights Reserved